Γ΄ Διεθνής Επιστημονική Συνάντηση: «Το Αρχαιολογικό Έργο στην Πελοπόννησο» (ΑΕΠΕΛ3) (2-5/6/2021)

Η Γ΄ Διεθνής Επιστημονική Συνάντηση «Το Αρχαιολογικό Έργο στην Πελοπόννησο» (ΑΕΠΕΛ3), διοργανώθηκε διαδικτυακά από το Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα, 2 – 5/6/2021. Σκοπός του ΑΕΠΕΛ3 ήταν η ενημέρωση σχετικά με την αρχαιολογική έρευνα των τελευταίων ετών στην Πελοπόννησο, τα νησιά του Αργοσαρωνικού, τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα και η παρουσίαση στους ειδικούς επιστήμονες και στο ευρύτερο κοινό των αποτελεσμάτων του ανασκαφικού και ερευνητικού έργου της τελευταίας τριετίας, τόσο πρωτογενούς υλικού, όπως αυτό προκύπτει από πρόσφατες ανασκαφές και έρευνες πεδίου, πορισμάτων από έρευνες και μελέτες σε παλαιότερο ή νεότερο υλικό, όσο και των έργων ανάδειξης και διαχείρισης αρχαιολογικών συνόλων και χώρων.

Οι ΑΚΤES συμμετείχαν με δύο πρωτότυπες παρουσιάσεις, οι οποίες έγιναν δεκτές μετά από έγκριση της Επιστημονικής Επιτροπής προς δημοσίευση ως πλήρη άρθρα στην τελική έκδοση των Πρακτικών του Συνεδρίου (2024).

Ανακοινώσεις

  • Αρχαιολογικοί δείκτες της σχετικής μεταβολής του επιπέδου της θάλασσας στον Αργολικό Κόλπο από τον 14ο αιώνα έως σήμερα: καστρονησίδα Μπούρτζι, Μύλοι Λέρνας και παραλία Μύλος Αγίου Ανδρέα. (Δρ Ελένη Κολαΐτη, Δρ Αγγελική Γ. Σίμωσι και Δρ Νίκος Μουρτζάς)
  • Το άφαντο λιμάνι’ της αρχαίας Ασίνης: γεωαρχαιολογική προσέγγιση (Δρ Ελένη Κολαϊτη)

Βιβλίο περιλήψεων